fbpx

Saunahetkestä elämys

Yksi asioista jota eniten kaipaan kun asun vanhassa puutalossa on oma sauna. Meidän vanhoissa ruukkitaloissa ei ole saunoja, sillä silloin kun nämä talot on rakennettu ruukkityöläisille oli käytössä kylällä yhteissauna. Kylällä on edelleenkin yhteissauna, mutta en ole siitä ollut kovin innostunut. Saunahetkeen kuuluu mielestäni ehdottomasti se, että on vapaa aikatauluista ja että siitä saa kiireettömän rentoutumishetken keholle ja mielelle.

Niinpä kun sain testattavakseni ihanan saunasuolapakkauksen, tiesin heti missä haluan näitä kokeilla. Vanhempieni mökillä Sammatissa on upea veljeni ja isäni remontoima pikkusauna, ,joka tottakai on puulämmitteinen. Sauna on mustavalkoinen ja todellista silmänruokaa johon on ihanaa yhdistää itsensä hemmottelua myös muille aisteille.

saunasuola

Saunasuolat on suomalainen yritys, joka tuo maahan Euroopassa valmistettuja saunassa ihonhoitoon tarkoitettuja suoloja.  Sain kokeiltavakseni pakkauksen, jossa oli neljä erituoksuista saunasuolaa, kosteuttava saunahunaja sekä hauskasti paperikääröön kirjoitettu saunarituaali.

Nyt kun kerrankin pääsin itsekseni nauttimaan saunan lämmöstä, päätin todellakin ottaa siitä kaiken irti ja tehdä siitä nautinnon kaikille aisteilleni. Otin mukaan ison lasin ihanaa raikasta vettä (shampanjaa en tajunnut viedä mökille mukaan, miten amatöörimäsitä!), laitoin rentouttavaa musiikkia taustalle soimaan ja istuin saunan lauteille nauttimaan.

saunasuola

Yksi ehdottomista suosikkituoksuistani on kookoksen ohella vanilja, ja halusin ehdottomasti valita sen ensimmäisenä testiin. Hieroin vaniljantuoksuista suolaa kostealle iholleni ja annoin sen vaikuttaa noin vartin ajan. Vaniljasuolassa oli hyvin mieto tuoksu, melkein olisin toivonut voimakkaampaakin tuoksua, ja se kuori ihon hellävaraisesti jättäen sen ihan todella pehmeän tuntuiseksi. Ihanaa! Kun kävin välillä ulkona viileässä ja pimeässä syysulkoilmassa vilvoittelemassa, huomasin että iholle oli kuitenkin jäänyt hurmaavan ihana vaniljan tuoksu, joka ei ollut yhtään liikaa eikä liian vähän.

saunasuola

Vilvoittelutauon jälkeen palasin vielä saunaan ja tein saunarituaalin toisen osan. Sivelin iholleni kosteuttavaa saunahunajaa ja jälleen annoin sen rauhassa imeytyä ja vaikuttaa iholla ja nautin vaan saunan lämmöstä . Hunaja puhdistaa ihon raviten ja kosteuttaen sitä, ja sen sisältämän koivunsilmu-uutteen luvataan pehmentävän ja kirkastavan ihoa. Hunajassa oli myös erittäin mieto tuoksu, ja se oli juoksevaan koostumukseltaan joten sitä oli helppo levittää iholle. Saunahunaja on sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Annoin hunajan olla iholla ehkä kymmenisen minuuttia ennekuin aloin peseytymään. Saunomisen jälkeen oli olo kuin olisin ollut ylellisessä kylpylähoidossa. Iho tuoksui ihanan miedosti edelleen vaniljalle ja se oli uskomattoman pehmeä ja kosteutetun tuntuinen.

saunasuola

Saunarituaali on todella ihana tehdä yksin ja omassa rauhassa. Pakkauksessa oli yhteensä neljä eri tuoksuista suolaa, vaniljan lisäksi ruusu, laventeli ja eucalyptus. Arvoin itse asiassa aika kauan kokeilenko ensimmäisenä vaniljaa vai laventelia, sillä laventelilla on ihana rentouttava vaikutus. Päädyin kuitenkin vaniljaan ja tykkäsin siitä tosi paljon! Tuoksu oli todella hyvä ja tuntu iholla ssaunan jälkeen sai jo suunnittelemaan uutta reissua mökille saunomaan. Sen shampanjan kanssa. Kun rentoutumishetkeen  ottaa mukaan kaikki aistit, eli tunto- ja hajuaistin  lisäksi vielä näkö-, maku- ja kuuloaistin, ja todella keskittyy nauttimaan kaikilla aisteilla saunarituaalista, saa todella syvän elämyksen ja rentouttavan kokemuksen ihan vaan omalle itselleen.

Saunasuolat ovat varmasti kivat myös kimppasaunassa muiden kanssa käytettynä. Yhdestä purkista riittää noin kahteen kertaan joten kaikki voi kokeilla itselleen sopivia tuoksuja esim. tyttöjen saunaillassa. Suolot oli kivasti pakattu pahviseen rasiaan joka toimii hyvin lahjapakkauksena. Ihana idea esim. mökkiviemisiksi, tuparilahjaksi tai ihan muuten vaan ystävää ilahduttamaan. Jos lahjansaajalla vaan on saunomismahdollisuus, näille on varmasti kaikilla käyttöä!

saunasuola

saunasuola

Nyt voit voittaa oman saunasuolasetin! Saunasuolat lahjoitti myös yhden pakkauksen suoloja arvontaan! Kommentoi tähän postaukseen alle mikä on sinun suosikkituoksusi näistä neljästä, niin olet mukana arvonnassa. Arvonta päättyy torstaina 5.10.17 klo 21, eli siihen mennessä tulleet kommentit osallistuvat arvontaan.

Saunasuolasettejä voit ostaa jo valmiiksi vaikkapa joululahjaksi tai tuliaisvaraksi heidän verkkokapasta täältä: Saunasuola. Saunasuolan FB sivuja voit seurata täällä: Saunasuola Facebook.

Jutun on sponsoroinut Saunasuola

Suosittelemme sinulle myös:

26 Comments

  1. Ruusun tuoksu ❤
    Visuaalisuudella , aistinautinnoilla ja kiireettömyydellä on itselleni myös suuri merkitys, pienessäkin mittakaavassa (joskus on sopeuduttava siihen että kaikki elementit ei toteudu) kohottaa hetken arjen yläpuolelle!

  2. Ajattelin työkaveria ilahduttaa tai jospa yhdessä pääsis viettävää tyttöjen iltaa.

  3. oispa ihana kokeilla näitä pimenevän syksyn saunailloissa 🙂 laventeli voisi rauhoittaa 🙂

    1. Olisipa ihanan tuoksuinen syksyn saunailta viettää naisporukassa ja hoitaa tuoksuilla itseänsä ja ystäviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d