fbpx

Neljä tärkeää askelta, jotka ottamalla tulet parhaaksi versioksi itsestäsi

Hei kaunotar!

Ajattelin kertoa hieman omasta matkastani naiselliseen tyyliin ja oman naiseuteni tutkimiseen ja löytämiseen. Naisellisuus ja sen ilmaisu on monille meille suomalaisessa kulttuurissa hieman vaikeaa. Kulttuurimme tasa-arvoisuus tarkoittaa usein sitä, että naiset lähestyvät tyylillään miehiä. Usein nähdään, että naisellisuus on heikkoutta ja miehisyys vahvuutta, ja naisten on voitava sovitautua miesten maailmaan pärjätäkseen.

Myös suhde omaan ulkonäköön on meillä naisilla usein haastava. Itsessään on helppo nähdä vain puutteita ja vikoja. Moni puhuu itsestään kuin pahin kolulukiusaaja ja sanoo itselleen asioita joita ei koskaan sanoisi toiselle ihmiselle. Jopa meidän kulttuuri kannustaa siihen. “Vaatimattomuus kaunistaa”, tai “Rumat ne vaatteilla koreilee” ovat tunnettuja sanontoja. Ikävä kyllä tällainen mentaliteetti saa aikaa pahaa oloa. On elämän hukkaamista vihata omaa kehoa. Se saa aikaan huonoa oloa henkisesti ja fyysisesti, ja siksi siitä täytyy oppia pois.

Naisten on pärjättävä siinä missä miehetkin, ja arki täyttyy työstä, lapsista, harrastuksista, kodinhoidosta ja arjen askareista niin ettei omaa aikaa juurikaan ole. Tässä yhtölössä oma hyvinvointi ja itsestä huolehtiminen jää helposti taka-alalle ja on listalla viimeisenä, jää jopa usein kokonaan hoitamatta väsymyksen ja ajanpuutteen vuoksi. Kuulostaako tutulle?

Kuitenkin tässä yhtälössä nimenomaan se itsestä huolenpitäminen on se tärkein asia, josta saa voimavaroja hoitaa kaikki muut osa-alueet paremmin. Sinun täytyy pystyä antamaan myös itsellesi ja ottamaan vastaan jotta sinulla on enemmän mistä antaa muille. Et voi aina vain hengittää ulospäin, välilllä täytyy myös ottaa henkeä sisäänpäin. Tasapaino elämässä antamisen ja saamisen kanssa on yhtä tärkeää kuin sisään- ja uloshengitys.

Tämä ei ole kuitenkaan aina ollut elämässäni niin itsestäänselvää kuin mitä se on nyt. Lapsena ja teininä olin oikea poikatyttö, näin naisellisuuden heikkoutena ja halusin samaistua “vahvempaan” sukupuoleen, olla jotain muuta kuin oikeasti olin. Kuljin itse tekemissäni vaatteissa ja en halunnut olla missään tekemisissä muotivaatteiden ja meikkien kanssa. En ollut millään tapaa yhteydessä oman fyysisen habitukseni kanssa, en halunnut edes miettiä sitä enkä ajatellutkaan että minä voisin olla kaunis.

En siis arvostanut itseäni ja ulkonäköäni lainkaan. Keskityin täysin muihin asioihin, lähinnä opiskeluun, jossa olin todella hyvä. Tuolla arvostamattomuuden energialla vedin myös puoleeni miehiä, jotka eivät myöskään arvostaneet minua lainkaan. Yksi poikaystäväni sanoi minulle, että hänellä menee halut kun hän katsoo vatsaani. Toinen kertoi minulle joka päivä mitä kaikkea minussa oli vikana.

Vaikka nämä kommentit eivät tuntuneet oikeilta enkä uskonut niihin, ne satuttivat hyhvin syvältä ja silti ne olivat jotenkin yhteydessä siihen miten itse suhtauduin itseeni. Kun tämä viimeisin parisuhde, jossa sain joka päivä kuulla mitä vikaa minussa oli päättyi, olin tietenkin helpottunut. Mutta pian huomasin, että vaikka tämä ihminen oli poistunut elämästäni, hänen kommentit edelleen elivät päässäni. Soitin sitä samaa itseni mollaamisen levyä päässäni, vaikka orkesteri oli jo poistunut juhlapaikalta.

Se mitä tästä oivalluksesta seurasi, muutti elämäni. Tajusin, että olen itse vastuussa ajatuksistani ja siitä miten annan muiden minua kohdella. En ole kenenkään uhri, vaan oman elämäni voimallinen luoja. Jos ajattelen itsestäni rumasti, jos minä itse kohtelen itseäni huonosti, miten voin koskaan odottaa että muut kohtelisivat minua sen paremmin. Kun arvostan ja rakastan itseäni, kukaan ei voi tulla elämääni ja kohdella minua huonosti sillä en salli sellaista tapahtuvan. olen itse vastuussa omasta elämästäni ja omasta hyvinvoinnistani.

Tämä vastuun tajuaminen ja siihen astuminen oli minulle valtavan voimallinen prosessi ja se todella muutti elämäni suunnan ja laadun täysin. Oma onnellisuuteni ja hyvinvointini ei ollut enää muiden käsissä, vaan otin sen täysin omaan hallintaani. Aloin tutkia ja etsiä tietoa siitä miten voin alkaa muuttaa ajatuksiani ja miten minun tulisi pitää itsestäni huolta. Ja haluan jakaa nämä oivallukseni myös sinun kanssasi, sillä ne muuttavat elämäsi kuin taikasauvan iskusta kun alat toteuttamaan niitä. Niin ne tekivät minullekin ja ne toimivat myös sinulle.

Ensimmäinen ja tärkein askel on omien ajatusten muutaminen. Me luomme omaa maailmaamme ja omia kokemuksiamme joka päivä. Kukaan muu ei ajattele meidän päämme sisällä kuin me itse, ja me voimme aina valita omat ajatuksemme ja harjoittaa mieltämme toimimaan oikein ja elämäämme tukevalla tavalla.Tästä kerron sinulle lisää seuraavassa postauksessa.

Visuaalisena ihmisenä minulle on tärkeää myös itseni ilmaisu tyylini avulla. Tyyli, eli meikki, kampaus ja vaatteet olivatkin toinen askel. Kun mieleni antoi minun avautua omalle kauneudelleni ja salli nähdä sitä itsessäni, aloin ilomielellä tuoda sitä esiin omassa tyylissäni. Aloin myös miettiä kauneutta ja omaa suhdettani siihen. Aloin nähdä aivan uudenlaista kauneutta itsessäni ja muissa. Kauneuskäsitteeni laajeni valtavasti ja opin armollisemmaksi itseäni ja muita kohtaan. Tästä kerron myös tulevissa kirjoituksissa lisää.

Kolmas askel oli ravinto. Kun aloin arvostaa omaa kehoani, en voinut enää laiminlyödä sitä syöttämällä sille huonolaatuista ravintoa, joka estää kehoani toimimasta parhaalla mahdollisella tavalla. Ymmärsin, että voin omalla toiminnallani auttaa kehoani voimaan hyvin ja toimimaan omaksi parhaakseni, ja koska rakastan kehoani tottakai haluan antaa sille laadukasta ravintoa hoitaakseni sitä mahdollisimman hyvin.

Neljäs askel on liikunta. Tämä liittyy myös oman kehon rakastamiseen ja siihen, että autan kehoani voimaan hyvin. Keho on luotu liikkumaan, ja halusin koululiikunnasta saamistani traumoista huolimatta löytää sellaisia tapoja liikkua joista minä itse myös nautin. Näin pääsin hyvään yhteyteen oman kehoni kanssa ja minun on ollut helpompaa kuunnella sen viestejä ja toimia sen toiveiden mukaan.

Nämä kaikki neljä askelta ovat olleet erittäin tärkeitä minulle. Niiden avulla olen täysin muuttanut suhtautumiseni itseeni, omaan kehooni ja myös koko maailma ympärilläni on muuttunut paremmaksi juuri näiden muutosten avulla. Se ei tapahtunut taikasauvan iskusta, mutta pikkuhiljaa aloin huomata omassa olossani ja koko elämässäni suuria muutoksia.

Nämä kaikki kohdat ovat niin tärkeitä, että kirjoitan niistä erikseen vielä omat postauksensa, joissa avaan niitä sinulle lisää jotta todella pääset sisään näihin aiheisiin ja myös sinä voit muuttaa niiden avulla suhtautumisen itseesi ja koko oman elämäsi paremmaksi. Kun yhdistyt itseesi ja omaan kehoosi, löydät myös sen oman tapasi olla naisellinen ja uskallat tuoda sitä rohkeasti esiin. Ja koko sinua ympäröivä maailma ihailee sinua ja antaa positivista palautetta. Olet paras mahdollinen versio itsestäsi, rakastat elämää ja elämä rakastaa sinua. Sinä riität juuri sellaisena kuin olet, anna koko maailman nauttia sinun loisteestasi!

Ihanaa päivänjatkoa sinulle Garage Girl!

Rakkaudella,
Heidi

Suosittelemme sinulle myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d