fbpx

Viime viikolla täällä Firenzessä oli Pitti Filati -lankamessut. Kyseessä on kaksi kertaa vuodessa järjestettävät ammattilaismessut, joissa esitellään tulevien sesonkien lankatrendejä. Asiakkaina messuilla on yleensä neulevalmistajat.

Last week I attended to a yarn fair here in Florence. Pitti Filati is a professional fair that is held twice a year, presenting the trends and new products for becoming seasons. The customers in this fair are usually industrial knot manufacturers.

Itse olin messuilla suomalais-italialaisen perheyrityksen, Palma Fibre -lankamerkin kutsumana. Palma Fibre myy luksusluokan cashmere-käsityölankoja, ja heillä on jälleenmyyjiä ympäri maailmaa. Nämä langat ovat tosiaankin aivan omaa luokkaansa. Cashmere on ihanan pehmeää ja lämmintä, ja mikä parasta, Palma Fibreltä löytyy myös Eco Cashmere laatu, jossa puolet on kierrätettyä cashmere-villaa ja puolet virgin-laatua.

I attended to this fair invited by a Finnish-Italian family-owned business, Palma Fibre. They produce luxury cashmeres yarns that are sold by their re-sellers all over the world. These yarns are really exceptional in their quality. Cashmere is so soft and warm. And the best thing is, Palma Fibre also produces an Eco Cashmere quality, which is made hard from recycled cashmere wool and hand virgin cashmere quality.

Palma Fibren toinen omistaja, Tia Palmariello / The other owner of Palma Fibre, Tia Palmariello

Näillä messuilla oli esillä kesän 2021 lankatrendit. Messuilla erottui erityisesti kirkkaita värejä, ohuita laatuja, näyttäviä kuvioneuleita, lurex-lankoja ja sporttisuus isona trendinä. Tässä hieman tunnelmia messuilta kuvina:

On this fair there was represented the yarn trends of season spring/summer 2021. You could really see, that this season will bring bright colors, lurex yarns, eye-catching patterns and a big trend was sporty. Here are some feelings from the fair as pictures:

Olen itse aikoinani tehnyt paljon käsitöitä, mutta ne ovat viime vuosina jääneet kokonaan kiireiden takia. Nyt olen kuitenkin alkanut taas kutomaan, ja tykkään yhdistellä käsitöihini myös koristeluja, esim. helmiä ja paljetteja.

Käsitöissä ja kutomisessa minusta on parasta se, että se pakottaa rauhoittumaan ja keskittymään yhteen asiaan kiireisen arjen keskellä. Se on hyvä midfulness-harjoitus ja itse oikein tunnen, kuinka stressi alkaa aina jossain kohtaa hellittämään ja kudonta alkaa tuntua lähes meditatiiviselta. Tykkäätkö sinä tehdä käsitöitä?

When I was younger I did knitting all the time, but over the last years it’s been left in the background because of other duties. Now I have started knitting again, and I also like to add different kinds of decorations to my knittings, such as pearls and sequins.

I think that the best thing in knitting is that it actually forces you to sit still, calm down and concentrate on one thing instead of multitasking. It’s an excellent mindfulness practise and I actually feel when the stress is starting to melt away and the knitting starts to feel almost like meditative. Do you like knitting?

Suosittelemme sinulle myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: