Pin-Up Garagen tarina

Hei!

Ihanaa kun tulit käymään Pin-Up Garageen, olet lämpimästi tervetullut! Olen naisellisuusvalmentaja Heidi Niemi, esiintyjänimeltäni Coco de Noir, ja olen Pin-Up Garagen perustaja. Tämä yritys on minun oma rakas lapseni, ja se on olemassa jotta kaikki naiset oppisivat näkemään oman kauneutensa ja tuntisivat itsensä kauniiksi.

Moni kysyy minulta miten kiinnostuin pin-upista ja miten yritykseni sai alkunsa. Totuus on se, etten voi määrittää mitään alkupistettä milloin innostuin pin-up-tyylistä ja vintage-estetiikasta. Olen puoliksi mummoni kasvattama. Voi sanoa, että asuin lapsena puoleksi hänen luonaan ja puoleksi vanhemmillani, niin paljon vietin hänen kanssaan aikaa.

Mummoni koti oli täynnä kauniita vanhoja esineitä ja valokuvia joita ajan kuluksi aina ihailin. Mummoni jaksoi aina vastata kysymyksiini ja siinä samalla opin tunnistamaan eri vuosikymmenten väliset tyylierot 1800-luvun lopusta 1980-luvulle asti. Muistan, kuinka kerran kävelin hänen kanssaan kadulla ja ihmettelin ääneen miksi Helsingissä on niin hienoja vanhoja taloja ja miksi enää ei tehdä niin kauniita rakennuksia.

Mummoltani opin myös kädentaidot. Hän opetti minut kutomaan ja virkkaamaan ja tekemään koristeompeluja. Äidiltäni opin tas ompelutaidon. Molemmista taidoista oli hyötyä, kun lukion ja somistajakoulun jälkeen pääsin opiskelemaan vaatetusalaa Helsingin ammattikorkeakouluun.

Valmistumiseni jälkeen olin hyväpalkkaisessa kokopäivätyössä, mutta koko ajan takaraivossani oli tunne, että tämä ei ole minulle oikea työympäristö. Tein kuitenkin paljon töitä ja lopulta paloin loppuun. Jouduin tilanteeseen jossa mikään ei tuntunut hyvältä, ja jouduin tosissani etsimään elämääni asioita, jotka tuottaisivat iloa ja hyvää mieltä. Ja yksi näistä asioista oli pin-up-kulttuuri. Olin aina tykännyt pukeutua naisellisesti, mutta nyt aloin ommella itselleni kauniita vaatteita fiftarityyliin ja keräillä koneelleni pin-up-kuvia.

Tästä ajasta oli suuresti hyötyä kun pari vuotta myöhemmin tein taidehistorian kandidaatintyöni Helsingin yliopistolle. Aiheena oli pin-up kuvat, ja työssäni pohdin sitä, voisivatko pin-up kuvat toimia voimauttavana valokuvana. En uskaltanut tässä vaiheessa arvatakaan, että juuri tätä tulisin tekemään vielä joskus ihan työkseni. Sain jälleen kattavan tietopaketin tulevaisuutta silmälläpitäen.

Kun perustin Pin-Up Garagen, ajatuksenani oli se, että tuon kaikille suomalaisille naisille tarjolle sen saman ihanan naisellisen pin-up-maailman, joka minulle itselleni antaa nautintoa. Aloitin myymällä vaatteita omassa kaupassani, joka alkuun sijaitsi vanhassa autokoritehtaassa Helsingissä (siitä nimi Pin-Up Garage). Myin sekä itse tekemiäni vaatteita että ostomallistojen brändituotteita. Pian otin tarjontaan mukaan myös meikkaus- ja kampauskurssit sekä pin-up-valokuvauksen.

Vuonna 2012 osallistuin Leijonan luola -TV-ohjelmaan. Osuuteni oli aloitusjaksossa, ja se taisi tarjota aika hyvän draaman kaaren katsojille. Jäädyin nimittäin täysin kameroiden edessä sen jälkeen kun sain nimeni sanottua. Sain kuitenkin koottua itseni, esiteltyä asiani ja sain vielä sijoituksenkin!

Sijoituksen siivittämänä liikkeeni muutti Helsingin keskustaan. Liiketila oli kuin karkkikauppa, kaunis kuin koru, ja se oli juuri sopiva toiminnallemme. Koko toimintamme mahtui sinne juuri sopivasti: myymälä, ompelimo, kurssit ja kuvaukset. Sain palvella monen monta tyytyväistä asiakasta ja tehdä juuri sitä mitä parhaiten osasin: pukea naiset kokoon ja ikään katsomatta niin, että he tunsivat itsensä maailman kauneimmaksi naiseksi.

Ikävä kyllä myymälän sijainti oli kuitenkin huono ja kulut liian suuret, ja niinpä parin vuoden yrittämisen päästä jouduin sulkemaan kaupan ovet. Tämä oli minulle suuri takaisku, sillä rakastin asiakkaidemme palvelemista. Pystyin kuitenkin jatkamaan stailausten, kuvausten ja kurssien järjestämistä uusissa studiotiloissamme mutta suuri pala minusta hävisi kaupan myötä. Elämäni joutui todellisene mylläkkään jossa jäljelle jäi vain ne tärkeimmät asiat. Samalla tein suuren rohkean askeleen ja muutin Helsingin keskustasta Loviisaan Strömforsin ruukkiin ja alkuun perustin sinne toisen valokuvausstudion yhdessä ystäväni Marko Laukkasen kanssa.

Vaikka yrittäjän polkuni ei ole aina ollut helppo kulkea, olen iloinen ja ylpeä siitä, että Pin-Up Garage on edelleen se paikka, jossa jokainen nainen saa tuntea olevansa kaunis. Ja minulla on etuoikeus auttaa jokaista meidän asiakasta löytämään juuri ne omat parhaat puolet ja tuomaan niitä esiin.

Olen myös ylpeä siitä, että en ole antanut periksi. Vaikeuksien myötä olen oppinut paljon itsestäni ja yrittäjyydestä, ja minulla on nyt vielä paljon enemmän annettavaa kuin silloin kun aloitin. Olen opetellut mm. valokuvaamaan, meikkaamaan ja tekemään kampauksia. Sen lisäksi olen oppinut olemaan armollinen itselleni, puhumaan itselleni kauniisti ja rakastamaan itseäni terveellä tavalla. Olen oppinut luottamaan elämään, näkemään kauneutta meissä jokaisessa ja ennenkaikkea keskittymään positiivisuuteen. Olen ymmärtänyt, etä minun tehtäväni on jakaa näitä oppeja ja oivalluksiani myös eteenpäin asiakkailleni.

Meidän kulttuurissamme kuulee aivan liikaa ihmisten kommentoivan rumasti toisille ja itsellleen ulkonäöstä (ja valitettavasti muutenkin). Minä haluan muuttaa tämän. Mielestäni on ajan hukkaa keskittyä huonoihin puoliin ja etsiä niitä, kun meissä kaikissa on niin paljon hyvää mitä tuoda esiin. Minä haluan, että naiset löytävät nämä hyvät puolet itsestään, aidosti näkevät ne, oppivat tuomaan niitä esiin ja tuntevat olonsa hyväksi. Sinä olet kaunis ja riittävän hyvä juuri sellaisena kuin olet.

Pin-Up Garagella on valokuvausstudio ja koulutustila Loviisassa Strömforsin ruukissa. Studioillamme järjestän erilaisia pin-up-kursseja ja -kuvauksia. Lisäksi täällä verkkosivuillamme on kiinnostavia keskusteluja, blogeja, videoita, kursseja ja tarkoin valittuja vaatteita, alusvaatteita ja kauneudenhoitotuotteita, joilla saat korostettua kauneuttasi! Tässä kaikessa olen tietenkin apunasi antaen ohjeita, vinkkejä ja inspiraatiota.

Pin-Up Beauty Parlour -kauneussalonkimme palvelee Sinua, kun haluat itsellesi upean pin-up-kampauksen ja -meikin.

Haluan välittää kaikille naisille iloa, jota itse olen saanut tästä ihanasta visuaalisesta kulttuurista. Pin-Up Garage on maailma, jossa saat toteuttaa omaa vahvaa naisellista itseäsi täysin rinnoin.

Lämpimästi tervetuloa!

Heidi Niemi (Coco de Noir)
Pin-Up Garagen perustaja

%d bloggaajaa tykkää tästä: