fbpx

Millainen sinä olit, ennen kuin muut sanoivat sinulle millainen sinä olet?

Muistatko sitä? Kuka on se autenttinen sinä, joka on täysin omassa valossaan ja energiassaan? Sellainen sinä, joka ei kanna mukanaan mitään muiden ihmisten sinuun asettamia rooleja eikä maskeja?

Me synnymme tänne maailmaan yksin, ja lähdemme täältä ikuisuuteen yksin, mutta sen ajan, kun me vietämme täällä, me olemme yhteydessä toisiin ihmisiin. Se on elämämme suurin siunaus ja suurin haaste.

Kun me synnymme, olemme täynnä valoa ja rakkautta. Jokainen pieni vauva rakastaa ihan jokaista solua ja atomia itsessään, ja osaa selvästi ilmaista omia tarpeitaan. Vauvana olemme myös täysin toisten huolenpidon armoilla. Täysin riippuvaisia toisista ihmisistä. Siitä alkaa meidän matkamme, jossa kasvamme, opimme ja kehitymme, aina yhteydessä toisiin ihmisiin.

Parhaimmillaan opimme, että toiset ihmiset ovat olemassa meitä varten, auttavat tukevat ja kannustavat. He kohtaavat sinut omana itsenäsi ja antavat sinulle tilaa kaikkine tunteinesi kasvaa ja tutkia maailmaa ja omaa paikkaasi siinä.

Useimmin oppimme sisältää kuitenkin myös toisten ihmisten traumakokemuksia, joita alamme kantaa mukanamme. Kontaktimme toisiin ihmisiin ei ole aina pelkästään tukevaa ja kannustavaa. Se sisältää aina myös kontaktin toisen ihmisen maailmankuvaan, jonka he kanssamme jakavat. Se sisältää myös sen, millaisena he meidät näkevät. Se taas peilautuu täysin heidän omasta sisäisestä maailmasta. Ei siitä, millainen on se autenttinen sinä oikeasti.

Voimme nähdä toisessa vain sen, mikä meissä on itsessämme sisällä.

Kontaktissa toiseen ihmiseen saat aina palautetta itsestäsi. Muut alkavat kertoa sinulle, millaisena sinut näkevät. Ja sinä alat uskoa, ja rakentaa minäkuvaasi saamasi palautteen mukaan. Vaikka jokin palaute ei tunnu sinusta oikealta, on helppoa alkaa epäilemään omaa sisäistä totuuttaan, kun ulkopuolelta tulee painetta tehdä niin. Tämä korostuu erityisesti läheisissä parisuhteissa, esim suhteessa vanhempiin, ystäviin ja elämänkumppaniin. Siksi esim. koulukiusaaminen tai parisuhteiden henkinen väkivalta todella voi suistaa elämän raiteiltaan.

Tämä johtaa epätasapainoon omassa energiassamme. Kun hyväksymme muiden antaman palautteen oman totuutemme edelle, alamme voida henkisesti ja fyysisesti pahoin.

Siksi yksi hyvä hyvinvointivinkki, joka haluan antaa sinulle tähän hetkeen on tämä: kun saat jatkossa palautetta muista koskien sinua itseäsi, niin sen sijaan, että otat sen itseesi, niin pysähdy kuuntelemaan tietoisesti sitä, miltä tämä palaute saa sinut itsesi tuntemaan. Mihin kohtaan sinussa palaute osuu? Mitä se saa sinut tuntemaan?

Sinä voit tehdä itse sen valinnan, että et ota kantaaksesi tätä energiaa, mitä toinen ihminen yrittää tarjota. Sinä itse vastaat omasta energiastasi ja yksin sinä voit vetää rajat sen ympärille.

Sinä olet ydinolemukseltasi pelkkää valoa ja rakkautta. Mikään tässä maailmassa ei sitä muuta. Vaikka me hyväksymme joskus toisten narratiivia itsestämme osaksi itseemme, vaikka me joskus toimimme haavoista ja traumoista käsin, se on osa ihmisyyden kokemustamme. Ihmisyyteen kuuluu myös varjopuoli, jonka olemassaoloa on turha kieltää. Se ei poista sitä, että ydinolemuksemme on puhtaasti hyvää ja rakkaudellista.

Joten kun saat ikävältä tuntuvaa palautetta, muista, että se ei kerro sinusta itsestäsi mitään. Se ei määritä sinun arvoasi. Se kertoo vain siitä, minkälaisten asioiden kanssa palautteen antaja kipuilee itse tällä hetkellä ja mitkä asiat hän itsessään kieltää.

Tämän asian aidosti oivaltaminen avaa oikeasti aivan uuden maailman eteesi. Kun ymmärrät, että koko sen ajan, kun sinä luulit olevasi huono ja arvoton, epäilit itseäsi etkä sallinut itsellesi rakkautta, koko sen ajan sinä itse asiassa olitkin tarpeeksi hyvä. Anna sen oivalluksen upota nyt syvälle tajuntaasi, sillä se on täysin totta myös sinun kohdallasi.

Tämä koskee tottakai myös sinua itseäsi. Kun huomaat jonkun asian toisessa ihmisessä triggeröivän sinua, mitä se kertoo sinusta itsestäsi? Mikä pelko tai vastustus on astunut esiin triggerin muodossa? Miten voisit käsitellä sen itsessäsi sen sijaan, että heität sen toisen naamalle syytöksenä tai matalavärähteisenä palautteena?

Meditaatio on erittäin hyvä työkalu, kun haluat alkaa vapautua pahalta tuntuvista rooleista ja naamioista, joita olet toisilta itseesi omaksunut. Meditaatiossa käännyt itseesi ja saat yhteyden omaan tunnusenergiaasi, siihen aitoon autenttiseen sinuun. Hiljenny hetkeksi, hengittele syvään sisään ja ulos ja kysy omalta sisäiseltä ääneltäsi: Millainen minä olen? Mitä se sinulle kertoo? Millainen sinä tunnet olevasi?

Mitä ihmissuhteillesi tapahtuu, kun jatkossa kohtaat ihmiset tästä sinun omasta tunnusenergiastasi käsin?

Rakkaudella,
Heidi

PS. Kuulen mielelläni sinun ajatuksiasi! Kommentoi alle ja jaa tuntemuksiasi tästä kirjoituksesta.

Suosittelemme sinulle myös:

4 Comments

 1. Mun ensimmäinen reagointi sähköpostilla tulleeseen herätteeseen blogikirjoituksesta oli kupliva ja innostunut “Herääkö ihana Pin-Up Garage uuteen kukoistukseen?” Kaipaan ihan mahdottomasti sun voimaannuttavia kuvaussessioita ja naisenergiaa joka siellä vallitsi <3! Ei ehkä nyt ihan kommentti blogikirjoitukseen, mutta ihanaa kuplivaa energiaa kylläkin!

  1. Ihana reaktio, Virpi! Olen ollut tosi iloisesti yllättynyt, miten ihanan vastaanoton olen saanut teiltä! Minulla tuli sellainen fiilis että minulla on taas uutta annettavaa ja olisi taas kivaa alkaa tehdä tätä, niin täällä ollaan. 😀 Tosin olen edelleen Firenzessä, mutta kun käyn Suomessa niin pyrin saamaan sinne kursseja ja kuvauksia myös järjestymään. <3 Heidi

 2. Huomenta Heidi,
  Kiitos kirjoituksesta – olen juuri tilanteessa jossa olen aika vahvasti ilmaissut syytökset puolisolle jälleen kerran siitä, että hän on itsekäs.

  Sanoisin että tätä ongelmaa minulla ei ole – pikemminkin liika kiltteys, mukautuvaisuus, anteeksianto ja vaatimattomuus (eli että toinen saa kohdella huonosti) ovat minun ongelmia.

  Mutta jos tämän blogin lukee hänen näkökulmastaan onkin niin että hän on varsin upea ja ihana juuri tuollaisena.
  Itsekkäänä ja narsistisia ominaisuuksia omaavana.

  Kuinka opettaa hänelle että se sisin siellä olisi aurinkoa ja valoa – mutta siihen päälle on tullut niin iso kerros sitä huonoa että se hyvyys ei nyt ole totta.??

  1. Hei Mia! Usein onkin niin, että ylikiltti ihminen ja narsistisia piirteitä omaava ihminen ovat magneetteja toisilleen ja ruokkivat toistensa traumoja. Molemmilla on pinnan alla syviä arvottomuuden tuntemuksia, jotka ilmaistaan eri tavoin: joko äärimmäisellä kiltteydellä ja rajattomuudella tai itsensä äärimmäisellä korostamisella, jolla koitetaan peitellä omaa epävarmuutta ja riittämättömyyden tunnetta.

   Blogitekstilläni en tarkoittanut, että toista mitätöivä käytös tekee kenestäkään upeaa ja ihanaa. Ei missään nimessä tee. Narsistisia piirteitä omaava ihminen sen saattaa kyllä niin lukea, sillä heillä näkemys itseen ja muihin on vääristynyt. Sellainen käytös on vain pintaa, joka pitää sisällään aina traumoja ja haavoja. Pinnan alla on kyllä sielu, joka on rakkautta ja valoa, mutta tämä ihminen on menettänyt kosketuksensa omaan ydinolemukseensa ja rakentanut siihen ympärille kuoren ja roolin, jonka kautta toimii hyökkäävästi ja mitätöivästi, jottei paljastaisi omaa haavoittuvuuttaan.

   Sinä et voi toiselle valitettavasti opettaa sitä, etkä muuttaa toista. Se ei ole kenellekään meistä mahdollista. Mutta voit muuttaa suhteen dynamiikkaa itsesi osalta ja yhdistää itse itsesi omaan sisäiseen valoosi.

   Kiltit ihmiset ovat yleensä kilttejä kaikille muille kuin itselleen. Itseä kohtaan saattaa kohdistaa suuren määrän ankaruutta ja kritiikkiä, jota narsistisia piirteitä omaava puoliso vielä mielellään tarjoaa lisää.

   Siksi se työ on aloitettava itsestään. Suhtautumalla itseensä suojelevasti ja rakastavasti. Opettamalla itselle, että se ydin on aurinkoa ja valoa, ja alkamalla kohdella itseään siitä energiasta käsin. Kun sen sisäisen levyn saa käännettyä, niin ulkoinen maailma alkaa vastata tähän, ja sinulta jää pois elämästä ne ihmiset, jotka kohtelee sinua huonosti, ja mukana pysyy ja elämään tulee lisää niitä ihmisiä, jotka aidosti haluavat sinulle hyvää ja arvostavat sinua omana itsenäsi. Ja silloin et enää muita elämääsi pysty huolimaan, sillä ethän halua kenenkään satuttavat ketään jota rakastat. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: