fbpx

Korres Pure Greek Olive -tuoteperhe

Tämän viikon Kauniin keskiviikon kunniaksi haluan esitellä Korresin sydänsarjan, Pure Greek Olive-kosmetiikkasarjan. Se on Korresin laajin tuotesarja, joka sisältää kaiken mahdollisen, mitä kauneudenhoitoosi tarvitset.

Kautta vuosituhansien naiset (ja Jumalattaret) Välimeren maissa ovat hyödyntäneet oliiveja kauneudenhoidossaan: niin sisäisesti kuin ulkoisestikin. Oliivi on pyhä puu, jonka lehdistä ja hedelmistä saadaan vitamiineja, mineraaleja, aminohappoja ja antioksidantteja sisältäviä ainesosia, joita voidaan hyödyntää ihonhoidossa. Oliiveista puristettaessa saatava ylellinen oliiviöljy on erittäin ravitsemuksellista, sekä sisältää paljon antioksidantteja, ω-rasvahappoja, C- ja E-vitamiineja ja polyfenoleita.

Tuoreita vastapoimittuja oliiveja

Oliivi on kiinnostava raaka-aine kosmetiikassa paitsi ravintoarvojensa, myös sen historiallisen, myyttisen ja symbolisen arvon vuoksi. Oliivipuut oksineen, lehtineen ja marjoineen (eli oliiveineen) ja niistä saatavine öljyineen on ollut Välimeren maiden rikkaus tuhansien vuosien ajan, ja se löytyy lukemattomista tarinoista Raamatun ajalta lähtien. Kyyhkynen toi juuri oliivipuun oksan Nooalle merkiksi vedenpaisumuksen päättymisestä. Oliivinlehvä on myös YK:n lipussa, ja oliiviseppelettä käytettiin aikoinaan antiikin olympiaurheilijoiden voittajien kruunaukseen. Oliivi onkin rauhan symboli, ja sen lisäksi se symboloi myös vaurautta ja kunniaa.

Oliivilehto Fattoria di Fugnanon tilalla, josta aukeaa upea näkymä historialliseen San Gimignanon kaupunkiin.

Oliiviöljy saadaan puristamalla oliiveista. Ensimmäisen puristuksen öljy on laadultaan parasta, ja sitä kutsutaan nimellä extra virgin öljy. Oliiviöljy on pyhää öljyä, jota on käytetty historiassa myös rituaalitarkoituksissa, esim. kuninkaiden voiteluun. Myös urheilijat ovat voidelleet itsensä oliiviöljyllä. Oliiviöljyä on poltettu temppeleissä ja antiikin olypialaisten ikuisessa tulessa. Ja jos viedään ajatus takaisin Jumalattariin, oliivi on merkittävä myös heille. Esim. Athene voitti Poseidonin taistelussa Ateenan ja Attekan suojelusjumalattaren asemasta antamalla kaupungille lahjaksi oliivipuun.

Pääsin itsekin kokeilemaan oliivienpoimintaa käsin

Sen verran mitä olen Italiassa ehtinyt asua, voin sanoa, että oliivi on kuin osa tämän kansan dna:ta ja ihmiset todella tunnistavat hyvän oliiviöljyn ja vertaavat niitä toisiinsa kuin viiniä. Ehkä opin tämän vielä itsekin, mutta kyllä hyvän oliiviöljyn osaan jo tunnistaa.

Oliiveja on useita lajikkeita, jotka poikkeavat toisistaan jonkin verran. Oliivipuut kasvavat hitaasti ja saattavat saavuttaa satojen, jopa tuhansien vuosien iän. Niissä todella on aistittavissa aivan oma vahva hoitava, ravitseva, viisas ja ikiaikainen energiansa, jonka aistin myös näissä Korresin oliivituotteissa.

Oliiveja San Gimignanossa Toscanassa

Korresin tuotteissa käytetyt oliivit on kasvatettu Kreetalla luonnonmuikaisesti kuuluisan Koroneiki -oliivilajikkeen oliiveista ja lehdistä. Luonnonmukaisesti viljellyt oliivit ja niiden lehdet poimitaan käsin joka talvi ja kuivataan luonnollisesti, ennen kuin ne uutetaan Korresin uuttolaitoksessa.

Oliivien poimintaa ja käsin erottelua Italiassa Fattoria di Fugnanon tilalla Toscanassa.

Sain testattavakseni useita erilaisia tuotteita Korresin laajasta Pure Greek Olive -sarjasta, josta todella löytyy tuote kaikkiin tarkoituksiin. Sarjassa on hiustenhoitotuotteet, saippua, vartalonhoitotuotteita sekä kasvohoitotuotteet.

Tuotesarja on laaja, ja sisältää kaiken tarvittavan kauneudenhoitoon

Korres Pure Greek Olive on laadukas, luonnon omaan voimaan vahvasti nojaava sarja, johon ihastuin ikihyviksi kun sitä kokeilin. Oliivin energia todella ravitsee ja hoitaa ihoa, ja saa sen hehkumaan terveenä ja kauniina. Esim. kasvohoidon tehtyäni näillä tuotteilla ihoni tuntui aivan uskomattoman pehmeältä, ja varmasti ihoni sai tarpeeksi myös kosteutta tuotteita, sillä se ei ollut hoidon jälkeen niin rasvainen kuin yleensä.

Testissäni olevat tuotteet vasemmalta oikealle: hiusten tehohoitoaine, shampoo, hoitoaine, käsivoide, vartaloöljy, suihkusaippua, palasaippua, vartalovoi, vartalovoide, 3-in-1 puhdistusaine kasvoille, 3-in-1 ravitseva öljy, kasvojen kuorintavoide, päivävoide, yövoide.

Teen heinäkuun ajan aina Kauniin keskiviikon teeman mukaan yhden postauksen sarjan eri tuotekokonaisuuksista ja lopuksi nostan esiin oman suosikkituotteeni, joka jokaisella naisella pitäisi olla. Arvaatko jo, mikä se on?

Rakkaudella,
Heidi

KORRES on kreikkalainen yritys, jonka juuret ovat Ateenan ensimmäisessä homeopaattisessa apteekissa. Ensimmäinen KORRES–tuote oli aromaattinen hunajaa ja anista sisältävä yrttisiirappi, jonka resepti pohjautui lämmittävään hunajapohjaiseen “rakomelon”- juomaan, jota Giorgios Korresin isoisä tapasi juoda kotikaupungissaan Naxosin saarella. Korres aloitti toimintansa vuonna 1996 tarkoituksenaan hyödyntää mittavia tieteellisiä resurssejaan hyödyllisten jaturvallisten tuotteiden kehittämiseksi. Tänä päivänä yrityksellä on täydellinen ihon- ja hiustenhoitotuotteiden, värikosmetiikan, aurinkosuojatuotteiden ja yrttivalmisteiden valikoima.

Suosittelemme sinulle myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d