fbpx

Tänään kehoni huusi hyviä ravinteita ja tuoreita aineksia, joten päätin surauttaa kasaan smoothiebowlin. Olen vielä vähän harjoittelija niissä vielä, mutta päätin kokeilla yhdistää jääkaapista löytyneitä aineksia ja lopputulos olikin ihan tajunnanräjäyttävän hyvä! Ja siksi todellakin haluan jakaa tämän reseptin sinullekin, kokeile ja ihastu!

Ainesosat:

1 luomubanaani
1 avocado
kourallinen pensasmustikoita
1 mitta JuicePlus+ suklaa Complete -proteiinijauhetta
pieni tilkka puhdistettua vettä

Nämä ainekset siis laitetaan vaan kulhoon ja surautetaan tasaiseksi sauvasekottimella. Helppoa, nopeaa, terveellistä ja ahhh niin hyvää! Tarjoilin nämä itselleni muistikoiden ja mansikoiden kera, sillä täällä Italiassa alkaa tuoreet marjat olla jälleen järkevän hintaisia.

Tämä oli itse asiassa minulle tämän päivän lounas, mutta se käy hyvin myös aamupalasta ja välipalasta. tässä vielä vähän lisätietoa siitä, mitä kaikkea hyvää tämä kulho pitääkään sisällään:

Banaani

Banaani tuo tähän smoothiebowliin makeutta yhdessä JuicePlus+ Completen kanssa niin, ettet tarvitse sokeria siihen lisäksi. Banaani sisältää runsaasti B6- ja C-vitamiineja, foolihappoa ja mineraaleja, kuten magnesiumia ja kaliumia. Sillä on useita terveyshyötyjä ravintosisältönsä vuoksi: se mm. alentaa kolesteroilitasoa, hoitaa luonnollisesti anemiaa, alentaa korkeaa verenpainetta, vähentää lihaskramppeja, säätelee hermostoa, ahdistuneisuutta ja ärtyneisyyttä, vähentää raskauspahoinvointia ja lievittää kuukautiskipuja. Banaani on myös erittäin kuitupitoinen.

Avocado

Avocado on oikea superfood, jonka käyttö on terveysboomin myötä kääntynyt niin suureen nousuun, että se vaikuttaa jo negatiivisesti maihin, joissa sitä viljellään. Käytä siis sitä viisaasti. Avocado on syöntikypsä, kun sen päätä painamalla tunnet pienen jouston. Raakana avocado ei ole hyvää ja se menee myös nopeasti pilalle. Kannattaa olla siis tarkkana. Avocado sisältää paljon rasvaa, mutta sen rasvakoostumus on erittäin terveellinen kehollemme. Myös avocadossa on runsaasti kaliumia, joka on tärkeää sydämelle, hermostolle ja lihaksillemme. Lisäksi siinä on B-, C-, E- jaK-vitamiinia, jotka tekevät hyvää aivoille ja iholle. Myös avocado on erittäin kuitupitoinen. Lisäksi avocado sisältää kartenodeja, jotka ovat kasvien keltaisia ja punaisia väriaineita, siis fytoravinteita. Ne toimivat kehossa antioksidantteina ehkäisten solujen hapettumista ja siten suojaa meitä monilta sairauksilta.

Mustikat

Täältä Italiasta ei saa metsämustikoita, joten käytän pensasmustikoita. Molemmat ovat aivan loistavaa superfoodia, jota kannattaa nauttia päivittäin. Kaverini tunetvatkin minut täälklä Italiassa jo oikeana “mirtilli ragazzana”, ensin kaupassa etsin mustikat ja sitten vasta katson mitäs muuta täällä olikaan. Pensasmustikat ovat metsämustikoita makeamman makuisia, mutta niissä on vain vähän sokeria. Sen sijaan niissä on runsaasti A-, C- ja K-vitamiinia, sekä magnesiumia, magnaania, antosyaniineja ja kuituja. Mustikka tekee hyvää iholle, silmille, vatsalle, kolesteroliarvoille, limakalvoille ja verenpaineelle.

JuicePlus+ Complete

Käytän smoothieissani ja smoothie bowleissani aina mukana myös jotain proteiinijauhetta, yleensä JuicePlus+ Complete -jauheita. Olen vertaillut eri jauheita, ja jo pelkästään maun suhteen nämä on yksi parhaista mitä tiedän. Tähän bowliin käytin suklaanmakuista jauhetta, sillä halusin siihen vähän kaakaon makua mukaan. Jauhe ei kuitenkaan sisällä sitä sellaista sokerikaakaojauhetta joka on epäterveellistä, vaan tässäkin tuotteessa on menty terveellisyys ja laatu edellä, mausta tinkimättä. JuicePlus+ Complete jauhe sisältää mm. kasviperäisiä proteiineja (soija, kikherne, herne ja riisi), kuituja, vitamiineja (mm. A-, B6, B12, C-, D-, E-) hivenaineita (kalium, rauta, sinkki, jodi, kupari, magnesium), aitoja hedelmiä hedelmäjauhesekoituksena (granaattiomena, kurpitsa, omena) sekä ituja. Yhdestä pussista saa noin 15 annosta jauhetta, ja niitä voi tilata helposti kuuden pussin erissä TÄÄLTÄ. Completesta saat kaikki kokonaiseen ateriaan vaaditut ravintoaineet kuten hiilihydraatit, proteiinit ja rasvat oikeassa suhteessa. Lisäksi siitä saa kuituja, mikroravinteita (vitamiinejä ja hivenaineita) sekä muita kasviperäisiä aineita. Kasviperäinen proteiini on biologisesti korkea-arvoista eli se sulaa ja imeytyy helposti suolistossa.

Tässä onkin siis melkoinen terveyspommi, joka lisäksi maistuu taivaalliselta! On ihanaa huolehtia omasta kehosta ja samalla nauttia siitä. Mitä hyvää sinä olet tehnyt oman ihanan kehosi eteen tänään?

Rakkaudella,
Heidi

Suosittelemme sinulle myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: