fbpx

Helmikuussa, kun olin lentokentällä matkalla Pariisiin, selasin kyllästyneenä Facen uutisvirtaa odotellen koneeseen pääsyä. Silmiini osui minun ottama kuva ihanasta asiakkaastani, Tarjasta. Kuvan viesti pysäytti minut täysin ja nielin kyyneleitä siinä koneeseen pääsyä odotellessa kaikkien edessä.

Rintasyöpä on pelottava sairaus, joka iskiessään vie mukanaan niitä asioita ulkonäössämme, joita minä esimerkiksi pidän tärkeimpinä omassa ulkonäössäni. Hiukset ja rinnat. Se vaatii rohkeutta, ja olen monta kertaa miettinyt, miten itse siitä selviäisin. Puhumattakaan siitä, että sairaus voi todella olla kohtalokas, jolloin sairastunut joutuu kasvokkain elämän säilymisen kanssa.

Tarja jakoi Facessa kuvansa, joka oli hänen 50-vuotislahjansa itselleen, ja sanoi, että tässä hän on oma itsensä, kaunis ja hyvinvoiva. Edessä tuli olemaan rankat hoidot ja tämä minun hänestä ottamani kuva oli hänen muistonsa ajalta ennen hoitoja. Minua kosketti uutisen lisäksi syvästi myös se, että Tarja oli valinnut juuri tämän minun ottamani kuvan postaukseensa.

Valokuvan voima on valtava, siitä saa itselle voimaa ja rohkeutta. Tiesin heti, että haluan antaa Tarjalle tsemppinä vaikean tilanteen keskelle lahjaksi kuvauspäivän, jotta hän näkisi oman kauneutensa myös hoitojen keskellä. Olen ihaillut Tarjan mielettömän upeaa, rohkeaa ja valoisaa asennetta koko sairauden ajan, ja halusin antaa hänelle jotain ikimuistoista ja positiivista. En aina löydä sanoja enkä tiedä mitä sanoa, mutta voin silti tehdä jotain, sen mitä osaan. Tämä on sitä.

Kuvauspäivä saatiin onnistumaan pääsiäisviikolle, ajankohdan valitseminen oli tarkkaa sytostaattihoitojen välille, jotta vointi ja vastustuskyky sallisi kuvauksen. Ja kuvausrekvisiitaksi saatiin aidot palomiehen varusteet, joita Tarja kuvaansa toivoi. Tässä kuvat ovat nyt valmiina. Meikki ja kuvat siis minun käsialaani.

Kuvat ja teksti julkaistu mallin luvalla.

Tänään vietetään Roosa nauha -päivää, jonka tarkoituksena on kerätä varoja rintasyöpätutkimukselle ja sairastuneiden neuvontapalveluille.

Näillä keinoilla voit osallistua keräykseen Roosa nauha -päivänä:

Tee tekstiviestilahjoitus. Lahjoita 10 euroa: tekstaa ROOSA numeroon 16499. Lahjoitus veloitetaan puhelinlaskussasi.
Tee puhelinlahjoitus. Lahjoita 10 euroa: Soita numeroon 0600 90 211. Lahjoitus veloitetaan puhelinlaskussasi.

Jakamalla tämän viestin sosiaalisessa mediassa sinäkin voit osoittaa tukesi Tarjalle ja muille samassa tilanteessa oleville.

Rakkaudella,
Heidi
Naisellisuusvalmentaja, valokuvaaja, stylisti

Suosittelemme sinulle myös:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: