fbpx

“Kaikki paitsi rakkaus on harhaa”

Näiden viiden vuoden aikana, kun Pin-Up Garage on ollut olemassa ja minulla on ollut ilo palvella ihania naisia niin pukeutumisen, meikin kuin kampauksien suhteen, olen kiinnittänyt huomiota myös siihen, miten rumasti meillä naisilla on tapana puhua itsestämme. Monilla myymälääni tulevilla naisilla on reaktiona se, että he ihastelevat valikoimassani olevia vaatteita, mutta sitten suusta tulee ihan järkyttäviä moitteita itseä kohtaan ja selitystä ja tekosyitä siitä mitä kaikkia vikoja omassa kehossa on joiden takia ei voi käyttää kauniita vaatteita. Tämä toki muuttuu siinä kohtaa kun nämä naiset sovittavat vaatteita ylleen ja näkevät että luulot omasta kehosta ovat olleet täysin vääriä. Mutta minusta on valtavan surullista kuulla niitä asioita joita naiset itsestään ääneen sanovat. Ne ovat asioita joita ei ikinä sanoisi toisesta ihmisestä, miksi sitten itsestä? Tämän vuoksi olen tehnyt jämäkän säännön meidän myymälään ja studioihin johon pilke silmäkulmassa aina välillä joudun vetoamaan: kun meidän ovesta astuu sisään, on kiellettyä puhua itsestä rumasti.

Kun asiaa katselee laajemmasta perspektiivistä, voidaan nähdä että tällaisen käytöksen takana on meidän kulttuurimme. “Rumat ne vaatteilla koreilee”. Jostain syystä meidän kulttuurissamme on kiellettyä olla itseensä tyytyväinen, sanoa rakastavansa itseään ja sen sijaan on hyväksyttävää moittia itseä ja puhua itselleen kuin pahin koulukiusaaja. Nämä rumat asiat, joita itsellemme puhumme luovat oikeasti silkkaa pahoinvointia niin itsellemme kuin ympäristöömme. Ne luovat turhia rajoitteita ja estävät meitä elämästä hyvää ja täyspainoista elämää. Pahimmassa tapauksessa tämä tarttuu vielä lapsiimmekin, ja hekin oppivat että heidän kaunues tai jopa arvo ihmisenä määritellään ulkoisten mittareiden kuten kilojen tai senttimetrien mukaan.

Jostain syystä meidän kulttuurissamme on kiellettyä olla itseensä tyytyväinen, sanoa rakastavansa itseään ja sen sijaan on hyväksyttävää moittia itseä ja puhua itselleen kuin pahin koulukiusaaja.

Se kaikista tärkein asia jonka eteen haluan tehdä töitä Pin-Up Garagen avulla on se, etttä me naiset avautuisimme näkemään sen kauneuden, mikä meissä kaikissa on. Pin-Up Garagen slogan “Sinä olet kaunis” on lähtenyt juuri siitä, että halua purkaa näitä komplekseja joita olen nähnyt niin monissa naisissa olevan omaan ulkonäköönsä liittyen. Tällä sloganilla en tarkoita sitä, että jokainen nainen mahtuu johonkin kapeaan kauneuskäsitykseen jonka avulla voi esim hakea Miss Suomi -kilpailuun. Me kaikki emme ole missejä. Misseys on yksi tapa olla kaunis, mutta ei suinkaan ainoa. Tällä sloganilla haluan herätellä naisia laajentamaan omaa kauneuskäsitystään, kohtaamaan ne omassa mielessä ovat peikot jotka yrittävät väittää jotain muuta. Tiedän, että meissä kaikissa on suuri määrä kauneutta, joka haluaa nousta täyteen potentiaaliinsa ja tulla kohdatuksi, nähdyksi ja hyväksytyksi. Ei torpatuksi ja mitätöidyksi. Kauneus ei myöskään ole virheettömyyttä. Kaikki keskeneräisyys mikä meissä kaikissa on, epäsymmterisyys, muodokkuus, muodottomuus, se kaikki on kauneutta. Luoja ei tee virheitä meitä luodessaan. Kaikessa on kyse siitä miten itse asiaa katsot ja miten asioita tulkitset. Teetkö sen positiivisen vai negatiivisen kautta, valinta on sinun.

Tiedän, että meissä kaikissa on suuri määrä kauneutta, joka haluaa nousta täyteen potentiaaliinsa ja tulla kohdatuksi, nähdyksi ja hyväksytyksi.

Kulttuurin ja opittujen tapojen lisäksi itsensä pienentämisessä ja mitätöinnissä voi olla ja usein onkin monenlaisia ikäviä ja traumatisoivia kokemuksia ja tarinoita takana. Takana voi olla koulukiusaamista tai henkistä parisuhdeväkivaltaa, jotka ovat oikeasti saaneet minäkuvan vääristymään. Näin syvät haavat saattavat tarvita jopa ammattilaisen tarjoamaa tukea ja apua. Olen myös itse ollut parisuhteessa, jossa sain joka päivä kuulla, miten huono ja mitätön ihminen olen. Miten olen vääränlainen, teen vääriä asioita, minun olis pitänyt jopa vaihtaa ammattini kun kyse oli minun unelmasta eikä tämän toisen ihmisen. En tunnistanut itseäni niistä sanoista joita tämä ihminen minulle puhui minusta, en tuntenut olevani se ihminen joka hän sanoi minun olevan, mutta kun toinen on hyvin vakuuttava aloin epäillä itseäni ja mietin mitä jos itse näenkin itseni väärin ja todella oikeasti olen sellainen kun hän sanoo minun olevan. Tiedän tämän takia hyvin miten tällainen mitätöinti ja henkinen väkivalta saa otteeseensa ja nujertaa oman itsetunnon ja saa voimaan todella pahoin.

Päästyäni eroon tuosta suhteesta minun päähäni jäi kuitenkin edelleen soimaan tuo sama omaa itseä mitätöivä ja moittiva levy. Se ihminen joka niitä asioita minulle toisti oli hävinnyt elämästäni, mutta tuo levy soi päässäni yhä edelleen toistaen ikävää soundiaan. Silloin tajusin itse sen, että vastuu omasta hyvinvoinnistani on vain ja ainoastaan minulla itselläni. Kukaan muu ei ajattele minun omassa päässäni kuin minä. Minä olen vastuussa omista ajatuksistani, ja vain minä voin siihen vaikuttaa miten minä itsestäni ajattelen. Minä vastaan myös siitä, miten annan muiden kohdella itseäni. Jos en rakasta ja arvosta itseäni, silloin vedän puoleeni juuri tällaisia ihmisä jotka voimistavat sitä arvottomuuden tunnetta jota itseäni kohtaan tunnen. Tämä vastuun tunne ja ymmärtäminen oli valtavan vapauttava ja voimauttava kokemus. Minun hyvinvointini ei ole kenenkään muun käsissä, voin itse tehdä elämästäni juuri sellaista kun haluan. Kukaan muu ei voi minulle sanoa millainen olen, minä itse määritän itseni ja tunnen itseni parhaiten. Kukaan muu ei voi näyttää minulle mikä minussa on rakastettavaa, mutta minä voin näyttää sen muille. Samalla minulta poistui pikku hiljaa tarve vertailla itseäni muihin ja etsiä muilta vahvistusta omalle olemiselleni. Kun riitän itselleni en tarvitse muiden hyväksyntää, vaan voin rohkeasti olla oma itseni. Ja samassa prosessissa myös ympäriltäni muuttui ihmiset. Ennen pahaa puhuvat negatiiviset ihmiset korvautuivat minusta oikeasti välittäviksi ihmisiksi, jotka näkivät ja hyväksyivät minut juuri sellaisena kuin olen. Tätä ihmettelen vielä välillä itsekin, miten huima muutos on ollut ja miten ihania ihmisiä elämässäni nykyään onkaan!

Kukaan muu ei ajattele minun omassa päässäni kuin minä. Minä olen vastuussa omista ajatuksistani, ja vain minä voin siihen vaikuttaa miten minä itsestäni ajattelen. Minä vastaan myös siitä, miten annan muiden kohdella itseäni.

Samalla kun opin itsestäni näitä asioita ja aloin avautua rakastamaan omaa itseäni, minulla alkoi entistä enemmän ottamaan korvaan juuri se miten asiakkaat itseään moittivat. Oman kokemukseni takia tämä kuulostaa erityisen pahalta minulle edelleen. Minun on vaikea hyväksyä mitään persoonaan ja ulkonäköön liittyvää rumaa puhetta, kohdistui se omaan itseen tai johonkin toiseen. Ja siksi Pin-Up Garagen sanoma alkoi muotoutua uudelleen juuri tämän asian ympärille. Aloin miettiä miten voisin saada naiset voimaan paremmin, hyväksymään oman ulkonäkönsä, avautumaan omalle kauneudelleen, laajentamaan omaa kauneukäsitystään ja voimaan hyvin. Rakastamaan itseään ja pitämään itsestään hyvää huolta.

Tämä itsestä huolenpitäminen on juuri se ydin, jonka puolesta puhun. Siihen kuuluu moni asia. se miten puhumme itsellemme, miten puhumme toisistamme, mitä syöt, miten kohtelet vartaloasi, miten liikutat itseäsi, miten lepäät ynnä muuta. Kyse on ajatuksesta, että kohtelet itseäsi ja huolehdit itsestäsi yhtä hyvin kuin kenestä tahansa sinulle hyvin rakkaasta ihmisestä. Ja sitä halusin tuoda myös Pin-Up Garagen tarjontaan.

Aluksi uudistin Style Me Vintage -kurssimme, ja otin niihin mukaan voimakkaan itsetuntoharjoituksen joka teki moneen syvän vaikutuksen ja sai miettimään suhdetta omaan ulkonäköön uusiksi. Sitten kehitin verkkokursseja tämän teeman ympärille. Lopulta syntyi Garage Girl Club -konsepti: ajatus siitä, millainen on nainen kun hän on täydessä loistossaan, hyväksyy itsensä, rakastaa itseään ja on paras versio itsestään. Hän on silloin Garage Girl! Garage Girl Club Exclusive -jäsenyytemmme antaa konkreettisia vinkkejä muodin, meikin, kampauksen, omien ajatusten, liikunnan ja ruokavalion kautta itsestä huolenpitämiseen. Meillä on myös ilmainen Garage Girls Facebook-ryhmä, jossa jaamme kaikkeen naiseuteen liittyviä asioita. Pin-Up -kuvauksissamme pääset todella hemmoteltavakseni ja näet omat parhaat puolesi meikin, kampauksen ja poseerausten avulla höystettynä. Myymälässämme on myynnissä vaatteita kaiken kokoisille ja ikäisille naisille, ja kahvilapuolella tarjolla laadukasta luomukahvia ja herkullisia ja hyvin terveellisiä smoothieita hyvinvoinnin tukena. jos haluat oppia uutta ja samalla tavata muita samanhenkisiä naisia, Sparkling Saturdays on uusi kimmeltävä lauantaitapaaminen joka on avoinna kaikille naisille kerran kuussa. Kerran kuussa lauantaisin tapaamme upealla studiollamme jonkun kiinnostavan itsestä huolenpitämiseen liittyvän teeman tiimoilta. Pidämme hauskaa, opimme uutta ja ystävystymme muiden samanhenkisten ihmiseten kanssa.  Uusimpana asiana on Miss Garage Girl -kilpailu, joka käydään Ruukki Rock ‘n’ Bike Festivaleilla 29.7.17. Tämä ei ole kauneuskilpailu perinteisessä mielessä, vaan kyseessä on tapahtuma jossa erilaiset upeat naiset rohkeasti tuovat esiin omaa kauneuttaan henkisistä ja fyysisistä esteistä huolimatta. Nykyään kaikki se mitä Pin-Up Garagessa teen pohjautuu siihen, että haluan saada naisille tunteen omasta kauneudesta. Omaa itseä ei tarvitse piilottaa vaan rohkeasti tuoda esiin omaa hyvää oloa ja kauneutta, mitoista huolimatta.

 Ilmainen Rakastu itseesi -webinaari 24.8.17 klo 20!

Ja koska tämä teema on minulle hyvin tärkeä jakaa eteenpäin, nyt järjestän ilmaisen Rakastu itseesi -webinaarin, jossa jaan omat vinkkini siitä, miten hyväsyä oma itsesi ja noista parhaaksi versioksi itsestäsi. Rakastu itseesi -webinaari on 24.8.17 klo 20. Ilmoittaudu tästä linkistä mukaan ja lähetän sinulle vielä ennen webinaaria muistutuksen sekä webinaaripäivänä linkin mistä pääset webinaaria seuraamaan.

Tämän postauksen kuvat ovat Style Me vintage -kurssilaisiani, jotka ovat löytäneet oman kauneutensa meillä Pin-Up Garagella.

Suosittelemme sinulle myös:

1 Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: